İnsan hakları – Duruşumuz

İnsan haklarına saygı taahhüdümüz

Miele achtet Menschenrechte

Uluslararası alanda faaliyet gösteren bir aile şirketi olarak çalışanlarımıza, çevreye ve topluma karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu nedenle sosyal standartlara uymak, insan haklarını güçlendirmek ve insan hakları ihlallerini önlemekle yükümlüyüz.

Miele, 125 yıldır yüksek kaliteli domestik ve endüstriyel cihazlar üreterek güvenilir ve dayanıklı ürünlerin adresi olmaktadır Şirketin sarsılmaz değerlerinden biri de çalışanlara ve tedarikçilere saygılı ve sorumlu davranmaktır. İnsan haklarına saygı, Miele'nin tüm ticari faaliyetlerinde vazgeçilmez kuralıdır ve kurumsal kültürünün önemli bir özelliğidir.

SA8000 ve davranış kurallarının uzun vadeli uygulanması

Miele ayrıca tedarikçilerinin de sosyal kriterlere uymasını şart koşmaktadır. Dünya çapındaki tüm tedarikçiler, kendi operasyonlarında SA8000 sosyal sorumluluk standardına uygun olarak yukarıda belirtilen kriterleri yerine getirmeyi ve tedarikçilerinin de bunlara uymasını sağlamayı taahhüt etmekle yükümlüdür. Buna ek olarak, tedarikçi davranış kurallarında yer alan ilkeler ve gereklilikler, Miele ve tedarikçileri arasındaki iş ilişkisinin ayrılmaz bir parçasıdır. Tedarikçi, insan ve işçi hakları, çevrenin korunması, etik iş uygulamaları, kurumsal şeffaflık, sorumlu tedarik zincirleri ve durum tespiti alanlarında daha ayrıntılı olarak belirtilen ilkeleri asgari standartlar olarak kabul eder ve ayrıca bu ilkeleri ve gereklilikleri üst tedarik zinciri yapılarına aktarmayı taahhüt eder.

Risk analizi

Tedarikçilerle ilgili olarak Miele, yıllardır oluşturulmuş olan risk analizi sürecini düzenli olarak gözden geçirmekte ve güncellemektedir. Bu amaçla, doğrudan tedarikçiler, dış risk endeksleri ve diğer mevcut dahili bilgiler (somut bulgular ve deneyimler dahil) yardımıyla risk potansiyelleri açısından değerlendirilir ve risk seviyelerine göre önceliklendirilirler. Önceliklendirme, Miele tarafından odaklanmış bir proaktif risk ve eylem yönetiminin temelini oluşturur. Tedarikçinin risk sınıflandırmasına bağlı olarak bu, gerekli kriterlere ve minimum standartlara uyumu sağlamak için tedarikçilerin yıllık saha denetimleri de dahil olmak üzere çeşitli faaliyetleri içerir.

Süreçler açısından, risk analizi Miele tarafından yılda en az bir kez olmak üzere düzenli olarak gerçekleştirilir ve kayıt altına alınır. Buna ek olarak, Miele tarafından belirlenen risk değerlendirmesi bunu gerektiriyorsa veya dolaylı tedarikçiler de dahil olmak üzere görev ihlallerine ilişkin gerçek göstergeler varsa, olay odaklı bir risk analizi gerçekleştirilir. Tüm ihtiyati tedbirlere rağmen, Miele'nin ticari faaliyetlerinin insan hakları üzerinde potansiyel olarak olumsuz bir etkisi olabileceğine dair göstergeler varsa, Miele, faaliyetin değerlendirilmesi, değiştirilmesi, durdurulması ve/veya düzeltilmesi için iş ilişkisinin sona ermesine yol açabilecek bir eskalasyon prosedürüne sahiptir.

Şikayet prosedürü

Çalışanlarımızı, şüphelenilen İnsan Hakları Beyannamesi ihlallerini mevcut şikayet veya uyuşmazlık çözüm prosedürleri aracılığıyla bildirmeye teşvik ediyoruz. Buna yerel yönetim, ilgili İK departmanları veya uyumluluk çağrı merkezi de dahildir. İş ortaklarımız ve üçüncü taraflar, bu İnsan Hakları Beyannamesinin olası ihlallerini www.miele.com adresindeki çeşitli kanallar aracılığıyla bir ombudsman vasıtasıyla bildirme olanağına sahiptir.

Sorumluluk alanları

Bu ilkeler beyanının uygulanmasına ilişkin genel sorumluluk, altı üyeden oluşan yönetim kuruluna aittir. İnsan hakları durum tespitinin uygulanması sorumluluğu Miele Grubu departmanlarının ilgili yönetimine aittir ve vaka odaklı uygulanır. Bu, her bölümün hem kendi iş alanında hem de tedarik zincirinde insan haklarına ve bunların günlük uygulamalarına saygı gösterme konusundaki sorumluluğunun farkında olmasını sağlar. Sürdürülebilirlik, hukuk ve uyumluluk departmanları tarafından yönetilen merkezi bir ekip, genel koordinasyon ve yönetimden sorumludur.

 

Miele yönetimi