Saklanan gıdaların sonucundan memnun değilseniz (gıdalar örneğin kısa sürede pörsüyor veya kuruyorsa) aşağıdaki bilgileri tekrar dikkate alınız:
Sadece taze gıdalar saklayınız. Gıdaların cihaza konulduğu andaki tazeliği saklama sonucu için belirleyicidir.
Gıdaları çekmeceye koymadan önce çekmeceyi temizleyiniz.
Çok nemli gıdaları çekmeceye koymadan önce kurulayınız.
Saklamak istediğiniz gıdalara en uygun ayarları atayınız (hava nemi oranı ve sıcaklık).
Yüksek bir nem oranı sadece saklanan gıdaların içerdiği nem ile elde edilir. Bölmede ne kadar fazla gıda saklanıyorsa nem de o kadar fazla olur. Nem oranı çok yüksekse ve çok fazla nem birikiyorsa, daha düşük bir nem oranına sahip bir ayar seçiniz. Yoğuşma suyunu bir temizlik beziyle alınız. Gerektiğinde nemin fazlasının damlayabilmesi için bir ızgara veya benzeri donanım yerleştiriniz.
Nem oranı çok düşükse ve gıdalar hızla solup tazeliğini kaybediyorsa, daha yüksek hava nem oranı içeren bir ayar seçiniz. Az miktarda gıda saklanıyorsa, nem çok düşük olabilir. Az miktarda gıda durumunda, gıdaları hava geçirmez paketlere koyunuz.
PerfectFresh/MasterFresh Pro çekmecesinin sıcaklığı çok yüksek veya çok düşükse, sıcaklığı uygun değere ayarlayınız. Sıcaklığın, en geç çekmece tabanında buz kristalleri oluşmaya başladığında yükseltilmesi gerekir, aksi takdirde gıdalar soğuktan zarar görür.
Meyve ve sebzeleri ambalajsız olarak saklayın.
Kesilmiş sebzeleri ve meyveleri sadece üzeri kapalı veya hava geçirmez şekilde ambalajlanmış olarak muhafaza ediniz.
Soğuğa duyarlı gıdaları PerfectFresh/MasterFresh Pro çekmecesinde saklamayınız.
