Sizin için destek

Soğutucu ve Dondurucu Dolaplar

Soğutucu ve Dondurucu Dolaplar

Şarabın doğru bir şekilde saklanması

Şarabın doğru sıcaklıkta saklanması

Şaraplar ideal koşullarda 6 ila 18 °C arasında bir sıcaklıkta saklanır. Kırmızı ve beyaz şarapları birlikte saklamak istiyorsanız, 12 ila 14 °C arasında bir sıcaklık seçiniz. Bu sıcaklık beyaz ve kırmızı şaraplar için uygundur. Kırmızı şaraplar içilmeden en az 2 saat önce çıkarılmalı ve açılmalıdır, böylece şarap oksijen alır ve aromasını ortaya çıkarabilir.

Saklama sıcaklığı çok yüksekse (22 °C'nin üzerinde), şaraplar çok çabuk olgunlaşır ve aromaları gelişmeye devam edemez. Saklama sıcaklığı çok düşükse (5 °C'nin altında) şarap en iyi şekilde olgunlaşamaz.

Şarap sıcakta genleşir ve soğukta büzüşür, sıcaklık dalgalanmaları şarap için stres anlamına gelir ve bu da olgunlaşma sürecini kesintiye uğratır. Bu nedenle sıcaklığın neredeyse hiç dalgalanma olmadan korunmasını sağlamak çok önemlidir.

2 veya 3 adet soğutma bölmesine sahip Miele şarap dolaplarında, aynı anda birden fazla türde şarabı sorunsuz şekilde saklayabilirsiniz.

Bu, dolabın içini sıcaklığı ayarlanabilir 2 veya 3 farklı bölmeye ayıran sabit yalıtım levhası ile mümkün olur.

Yüksek hava kalitesinde şarap saklama

Şarap dolabınızdaki Active AirClean filtre, rahatsız edici kokuları tutarak yüksek bir hava kalitesi sağlar.

Havanın Active AirClean filtre ile filtrelenmesi, havanın toz ve kokulardan arınmış kalmasını sağlar.
Bu sayede şarabınız, olası bir koku aktarımına karşı da korunur; zira kokular, mantar tıpa üzerinden şaraba geçebilir.

En uygun hava nem oranında şarap saklama

Doğal mantardan tıpanın dışarıdan nemli tutulabilmesi için, doğal mantarlı şarap şişelerinin saklanmasında yüksek nem oranı çok önemlidir. Çok düşük nem oranında mantar tıpanın dışta kalan kısmı kurur ve şişeyi sızdırmaz bir şekilde kapatamaz. Şişenin içine oksijen girmesi halinde, şarabın bozulmasının önüne geçilemez.

Şarap şişelerindeki doğal mantarın ayrıca içeriden nemlendirilmesini sağlamak için, şarap şişelerini yatay olarak saklamak avantajlıdır, böylece doğal mantar uzun süre saklandığında bile sızdırmazlığını korur.

Şarabın en az titreşimle saklanması

Titreşim ve hareketler şarabın olgunlaşma süreci üzerinde olumsuz etkiye sahiptir, bu da şarabın tadını olumsuz etkiler.

Şarap dolabınızdaki titreşim sönümlemeli kompresör, şarap şişelerinizin nazikçe saklanmasını sağlar.

Şarap şişeleri alınırken diğer şarap şişelerinin hareket etmemesini sağlamak için, aynı türden şarapların mümkün olduğunca aynı ahşap rafa yan yana yerleştirilmesi gerekir. Ayrıca, şarap şişelerini gereksiz hareket ettirmekten kaçınılmalıdır.

Şarabın UV ışınlarından korunması

Ultraviyole ışığın şarabın raf ömrü üzerinde olumsuz bir etkisi vardır. Şarap vaktinden önce yaşlanır. Ayrıca şarapta kimyasal reaksiyonlar ve tat değişiklikleri meydana gelebilir.

UV filtreli emniyet camından üretilen cam kapı, şarabınızı zararlı UV ışınlarından korur.

Ayrıca iç aydınlatmada LED kullanılarak, şarabın ısı veya UV ışınlarından olumsuz etkilenmesi önlenir.

Manual Arayıcı

Manual Arayıcı

Bunun için iki satırdan fazla olabilecek bir açıklama metni gerekecektir.
Kılavuzunuzu bulun
Servis talebi oluşturun.

Servis talebi oluşturun.

Bunun için iki satırdan fazla olabilecek bir açıklama metni gerekecektir.
Bir ziyaret planlayın
7/24 Destek

7/24 Destek

Bunun için iki satırdan fazla olabilecek bir açıklama metni gerekecektir.
Bize ulaşın