Şarabın doğru sıcaklıkta saklanması
Şaraplar ideal koşullarda 6 ila 18 °C arasında bir sıcaklıkta saklanır. Kırmızı ve beyaz şarapları birlikte saklamak istiyorsanız, 12 ila 14 °C arasında bir sıcaklık seçiniz. Bu sıcaklık beyaz ve kırmızı şaraplar için uygundur. Kırmızı şaraplar içilmeden en az 2 saat önce çıkarılmalı ve açılmalıdır, böylece şarap oksijen alır ve aromasını ortaya çıkarabilir.
Saklama sıcaklığı çok yüksekse (22 °C'nin üzerinde), şaraplar çok çabuk olgunlaşır ve aromaları gelişmeye devam edemez. Saklama sıcaklığı çok düşükse (5 °C'nin altında) şarap en iyi şekilde olgunlaşamaz.
Şarap sıcakta genleşir ve soğukta büzüşür, sıcaklık dalgalanmaları şarap için stres anlamına gelir ve bu da olgunlaşma sürecini kesintiye uğratır. Bu nedenle sıcaklığın neredeyse hiç dalgalanma olmadan korunmasını sağlamak çok önemlidir.
2 veya 3 adet soğutma bölmesine sahip Miele şarap dolaplarında, aynı anda birden fazla türde şarabı sorunsuz şekilde saklayabilirsiniz.
Bu, dolabın içini sıcaklığı ayarlanabilir 2 veya 3 farklı bölmeye ayıran sabit yalıtım levhası ile mümkün olur.
