Daha fazlasını öğrenmek için ekranı kaydırın

Geldiğinize çok sevindim!

Zen ve eğlence sanatı − 8 ipucuyla rahat bir ev sahibi olun.

İnsanlara olan sevginizi göstermenin en güzel yollarından biri onları evinize yemeğe çağırmaktır. Sizin ve misafirlerinizin stresten uzak bir gece geçirmesini sağlayacak 8 etkili ipucunu keşfedin.

1. Akışına bırakın

Güzel bir akşam için rahatlamış bir ev sahibi olmalıdır. Misafirleriniz gelmeden yiyecekleri hazırlamış olsanız bile, bu süreci gecenin bir parçasıymış gibi düşünün. Sevdiğiniz müzikleri dinleyin ve bir bardak şarap için. Stresli bir şekilde kapıyı açarsanız bundan rahatsız olabilirler. Yemekten sonra hemen bulaşıkları yıkamak veya elinizde bir süpürgeyle etrafı temizlemek yerine misafirlerinizle oturup vakit geçirmelisiniz.

2. Misafirlerinize yemedikleri bir şey olup olmadığını sorun  

Fındık alerjisi, fruktoz hassasiyeti veya peskateryan olan misafirleriniz olabilir. İnsanlara, hayatlarını tehlikeye atmadan veya onlara rahatsızlık vermeden yemek yapmak ne yapmanız gerekiyor? Yalnızca yemeklerini dikkatlice inceleyerek onlara zarar verebilecek malzemeleri tespit ederek mi bu sorunu çözebilirsiniz? Hayır, her zaman misafirlerinize yiyemedikleri veya hoşlanmadıkları şeyleri önceden sormanız yapılacak en iyi şey olacaktır çünkü bu sayede onlara alternatifler önerebilirsiniz.

3. Kendinizi yormayın  

Birçok misafir 8 yemekli gurme bir akşam yemeği yemektense ev sahibiyle konuşmayı tercih eder. Sade yemeklerde bile üst düzey malzemeler kullanarak kendinizi yormaktan kaçının.   

4. Ekstra açıklama yapmayın

Ev sahipleri o kadar gergin olur ki, misafirleri gelir gelmez özür dilemeye başlarlar. “Mango püresi çok akışkan olmuş, keşke balığın kılçığını ayıklasaydım veya aperatifler için terasa geçseydik keşke, orası daha sıcak” gibi şeyler duyabilirsiniz. İnsanlar misafirlerini mutlu etmek için kendi performanslarını eleştirirler ancak bunu yapmak oldukça sinir bozucudur. Eğer bu noktaları vurgulamasaydınız misafirleriniz onları asla fark etmeyeceklerdi!

5. Geç kalanlara hazırlıklı olun

Geç kalanların olması kaçınılmazdır bu yüzden yemeği servis etmeden 45 dakika bekleyin. Bu esnada dakik misafirlerinizi, keçi peynirinden ve kızarmış tatlı çörekten yapılmış lezzetli ve yuvarlak kanepelerle veya kırmızıbiber tartarlı ara pralinlerle mutlu edebilirsiniz.

6. Misafirlerinizin dinlenmesine izin verin

Üst düzey bir aşçıyı eve çağırıp misafirlerinizden yemeği hazırlamak için yardım isteyebilirsiniz ve bu oldukça etkileyici olabilir. Ancak çoğu insan bu durumu stresli bulacaktır çünkü ofiste geçirdikleri on saatlik yorucu bir günün ardından kimse suşi sarmak veya hindi doldurmak istemeyecektir. Misafirlerinizin bir bardak şarapla dinlenmelerine izin vermek ve mutfaktaki sihirbaza hayranlık duymalarını sağlamak çok daha iyi olacaktır.

7. Sezona özel yemekler yapın

Tabi ki herkes cömert olmak ister ancak lütfen dünyanın diğer ucundan çilek getirmeye çalışmayın. Sezona özel ürünler kullanmak günümüzde en çok rağbet gören şeydir. Mevsimi olan gıdalar oldukça tazedir ve ilk tercihiniz olmalıdır. Unutmayın, karpuz gazpaço çorbası hava eksileri gösteriyorken değil yazın çok daha güzel bir tada sahiptir.

8. Doğru içecekleri kullanın

Seçilen içecekler de en az yemeğin kendisi kadar önemlidir. Güzel bir aperatif ile yemeğe harika bir başlangıç yapın. Sıra dışı bir şeyler arayanlar için Şövalye Kupasına ne dersiniz? Amarone gibi klasik bir şarabı servis ederek kırmızı şarap tutkunlarını mutlu edin. Balık, deniz ürünü ve beyaz et söz konusu olduğunda efsanevi Cloudy Bay Sauvignon Blanc’ı alt etmek oldukça zordur. 

Editör: Lena Schindler
Görseller: © Adobe Stock