Daha fazlasını öğrenmek için ekranı kaydırın

Islak Mocha Çikolatalı Kek

Coffee Eau De Vie ve frenküzümüyle tamamlandı.

Sabah üç fincan sert mocha içmek biraz fazla ağır gelebilir ancak harika bir ıslak kek için tam da ihtiyacınız olan miktar. 

Kaplamasız kekler harika birer yeni pişirme trendi. Fondan veya ganaş kullanılarak sadece belirli bir bölümü glazürlenen keklere kaplamasız kek denir, bu sayede kekin katları hala görülür haldedir. Bu tarifte çikolata ve kahve katları, krem ve sulu frenküzümleriyle birleşiyor. En iyi kuvertürle yapılan çikolatalı şekerli krema, mükemmel bir son dokunuş.

Porsiyon: 8

Malzemeler:

Kek için

  • 100 gr yumuşak tereyağı, kalıbı yağlamak için biraz daha yağ ayırın
  • 200 gr un (ince beyaz un) ve serpmek için biraz daha ayırın
  • 3 fincan sert mocha veya kahve
  • 100 gr bitter kuvertür (%60 kakao, ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı sodyum bikarbonat
  • 1 sofra kaşığı kakao tozu
  • 225 gr şeker
  • 2 paket vanilya tozu
  • 3 adet organik yumurta (orta büyüklükte)
  • 2-3 sofra kaşığı coffee eau de vie

Dolgu için

  • 1 yaprak beyaz jelatin
  • 50 ml (gram) sert mocha veya kahve
  • 1 porsiyon çözünebilir kahve tozu (2 gr hazır kahve)
  • 200 gr şekerli krema (%35 yağ)
  • 50 gr şeker
  • 100 gr frenküzümü (ayrıca süslemek için birkaç adet dal)

Çikolata kremalı glazür

  • 2 sofra kaşığı şekerli krema (30–35 gr)
  • 50 gr kuvertür (%60 kakao, oldukça ince kıyılmış)
  • 1 kelepçeli kalıp (18 cm çapında)

Hazırlanışı:

  1. Kelepçeli kalıbı tereyağıyla yağlayın ve üzerine un serpiştirin.
  2. Kahveyi demleyin, halen sıcakken 135 ml’lik kısmına kuvertür ve 100 gr şeker ekleyin ardından çözülmesi için karıştırın.
  3. Fırını önceden ısıtın. Fırın Ayarı: Üst / Alt Isıtma / 160°C.
  4. Tereyağı, 125 gr şeker ve 1 paket vanilya tozunu krema haline getirin ardından yumurtaları bir seferde ekleyin.
  5. Un, kabartma kozu, sodyum bikarbonat ve kakao tozunu karıştırın ve karışıma dökün. Ardından sürekli karıştırmaya devam ederek kahve ve çikolata karışımını ekleyin.
  6. Karışımı kalıba dökün, yüzeyini pürüzsüz hale getirin ve keki 55 dakika boyunca alttan ikinci bölmede pişirin. Keki tahta kürdan yardımıyla test edin ve gerekirse 5 dakikalığına fırına (kapalı bir şekilde) geri yerleştirin. Keki fırından çıkarın ve 5 dakika boyunca dinlenmeye bırakın ardından kalıptan çıkarın ve keki ters çevirerek soğutucu rafa yerleştirin.
  7. Keki birleştirmeden önce, düz bir kek elde etmek adına kubbeli üst kısmı kesin ve keki yanlamasına üç parçaya ayırın. 1 paket vanilya tozunu yarım fincan kahvede eritin ve coffee eau de vie içerisinde karıştırın. Geniş bir pasta fırçası yardımıyla bu karışımı kullanarak kekin üç katını da ıslatın.
  8. Dolgu için, 5 dakika boyunca yaprak jelatini soğuk suda bekletin. 50 ml’lik kahveyi kaseye dökün ve su banyosuyla dikkatli bir şekilde ısıtın. Süzülmüş jelatini ve kahve tozunu ekleyin, çözülmesi için karıştırın ve sabitlenmesi için soğumaya bırakın.
  9. Katılaşana kadar kremayı şekerle çırpın. Kremanın yarısını kahve jölesine ekleyin ve kekin alt katına kalın ve eşit olacak şekilde yayın. Bu katın üstüne kekin ikinci katını ekleyin, frenküzümleriyle kaplayın ve kalan kremayı üzerlerine sürün. Kekin üçüncü katını ekleyin. En az 2 saat soğumaya bırakın.
  10. Glazürü yapmak için kremayı oldukça küçük bir tavada ısıtın, kuvertürde karıştırın ve eritin. Tüm karışımı üst katın ortasına dökün ve ıspatula yardımıyla yayın. Soğuması ve sabitlenmesi için bekleyin.

İpuçları:

  • Coffee eau de vie özel bir karışım olduğu için maalesef biraz pahalı olabilir. Brendi veya kahve likörü de keki ıslatmak için kullanılabilir.
  • Pişirdikten sonraki gün kekleri katlara ayırmak daha kolay olacaktır.
  • Kalın bir şekerli krema sosunu çikolatalı glazüre alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Prodüksiyon: Regine Smith Thyme
Yemek stilisti: Marlies Klosterfelde-Wentzel
Stilist: Katrin Heinatz
Fotoğraf: © Wolfgang Kowall