Daha fazlasını öğrenmek için ekranı kaydırın

Kahveli Vinegret Soslu Bahar Salatası

Kızarmış Domuz Pastırması Dilimleri, Kruton ve Haşlanmış Bıldırcın Yumurtalı.

Kahveli bir salata mı? Evet lütfen! Bu bahar salatası, mükemmel ve hafif yemekler için en iyi malzemeleri bir araya getiriyor.

Taze bir değişiklik için bu hafif bahar salatasını, İtalyan Coppa domuz pastırması, kruton, soğuk kahveden yapılan alışılmadık ancak lezzetli vinegret sosu, elma suyu ve ballı hardalla hazırlayın. Aynı zamanda haşlanmış bıldırcın yumurtalarıyla süslenen karışık yapraklar da gözlerinize bir ziyafet çektirecek.

Porsiyon: 4

Malzemeler:

Vinegret sosu için

  • 1 sofra kaşığı beyaz balzamik sirke
  • 6 sofra kaşığı sert soğuk kahve
  • 3 sofra kaşığı doğal parçacıklı elma suyu
  • 1 sofra kaşığı taneli hardal
  • 1 sofra kaşığı yaban arısı balı
  • deniz tuzu
  • taze çekilmiş karabiber
  • 4 sofra kaşığı natürel sızma zeytinyağı

Salata için

  • yaklaşık 120 gr karışık bahar salatası (roka, bebek ıspanak, tere, karahindiba, organik çiçekler vb.)
  • 1 baget ekmek
  • 50 gr ince dilimlenmiş Coppa (İtalyan domuz pastırması, boyun bölgesinden kesilmiş),
  • 12 adet taze bıldırcın yumurtası
  • tuz
  • 1 sofra kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • kağıt havlu

Hazırlanışı:

  1. Vinegret sosu için tüm malzemeleri çırpın ve tadına bakın.
  2. Salata yapraklarını yıkayın, ayırın ve tamamen kurutun.
  3. Fırını önceden ısıtın. Fırın Ayarı: Üst / Alt Isıtma / 180°C.
  4. Baget ekmeği çok ince dilimlere ayırın. Baget ekmeğinin ve domuz pastırmasının dilimlerini fırın tepsisine yerleştirin, ardından fırının alttan üçüncü gözüne yerleştirip 6-7 dakika kızartın. Ekmek ve domuz pastırması dilimlerini birlikte döndürün.
  5. Her bir bıldırcın yumurtasını teker teker kırın ve küçük bir shot bardağına veya küçük yumurta kabına yerleştirin.
  6. Küçük bir tavada (yaklaşık 18 cm çapında) 300 ml’lik suya 2 sofra kaşığı tuz ve beyaz şarap sirkesi ekleyin ve kaynatın. Kaynamaya başladığında ısı derecesini 1’e düşürün ardından tüm bıldırcın yumurtalarını bir seferde sıcak ancak kaynar olmayan suya atın ve 2-3 dakika boyunca haşlayın. Yumurtaları çatal yardımıyla teker teker çıkarın ve kağıt havlu üzerinde kurulayın.
  7. Salata yapraklarını vinegret sosuyla soslayın ve tabaklar arasında paylaştırın. Domuz pastırması dilimlerini ve krutonları ekleyin. Bıldırcın yumurtalarını ekleyin ve kalan vinegret sosunu üzerinde gezdirin. Hemen servis edin.

İpuçları:

  • Baget ekmekleri, bir veya iki günlükken daha kolay kesilir. Bunu yapmanın en kolay yolu ekmek kesme makinesi kullanmaktır.
  • Krutonlar, kızartma işleminin ardından kesilmiş bir diş sarımsakla ovulduklarında daha ilginç bir tat bırakırlar.
  • Geleneksel ocak kullanıyorsanız dikkatli olun. Yumurtaları haşlarken suyun kaynar vaziyette olmaması gerekir!

Prodüksiyon: Regine Smith Thyme
Yemek stilisti: Marlies Klosterfelde-Wentzel
Stilist: Katrin Heinatz
Fotoğraf: © Wolfgang Kowall