Her türlü oda koşuluna uygun çalışma türü

Baca bağlantılı işletim: Üst düzey verimlilik
Davlumbazlar ortaya çıkan buharları emer ve yağ filtresi yardımıyla yağ partiküllerini filtreler. Filtrelenen hava bir boru yardımıyla mutfaktan açık havaya taşınır. Filtrelenen hava aracılığıyla kokular ve fazla nem de mutfaktan dışarıya atılır. Havayı dışarıya atmak için davlumbazlar duvarda veya tavanda bir açıklığa ihtiyaç duyar. Aynı zamanda taze hava aktarılması gerekir, örn. açık bir pencere üzerinden. Özellikle fritöz, ızgara veya wok gibi araçları sıkça kullanmanız durumunda baca bağlantılı çalışma için bir davlumbaz kullanmanız önerilir. Bu gereçler büyük sıcaklık, yağ ve buhar üretimine sebep olur ve en etkili şekilde baca bağlantısı üzerinden bertaraf edilir. Gazlı pişirme alanı bunun yanı sıra yanma için gerekli kava ile beslenmektedir.
Harici fanla baca bağlantısı: Etkili, sessiz
Hava tahliyesi duvara veya tavana monte edilen davlumbazın dışında harici bir fan ile birlikte de kullanılabilir. Harici montaj imkanı sayesinde fan sesini daha az rahatsız edecek bir yere çekme olanağına sahipsiniz. Davlumbazdaki sesler bu sayede asgari düzeye çekilir. Ses seviyesini kayda değer azaltmak için en az 5-7 metrelik bir mesafe önerilir. Harici bir fan kullanıp kullanamayacağınız, mutfağınızın yapısına, çıkış yolları tasarımına ve davlumbaza göre değişiklik gösterir.
Baca bağlantısız: Basit ve enerji avantajlı
Ortaya çıkan buharları çeken sirkülasyon başlıkları, farklı filtre katmanlarında yağ ve koku partiküllerini filtreler. Temizlenen hava daha sonra tekrar odaya yönlendirilir. Bu sayede kapalı odalarda bir hava sirkülasyonu yaratılır. Sirkülasyon başlıkları boru hatlarına, duvar veya tavan geçişlerine ihtiyaç duymaz. Bu sayede baca bağlantılı davlumbazlara nazaran çok daha kolay bir şekilde monte edilebilir (örn. çak katlı binalar). Sirkülasyon başlığı, elektrikli ocaklar ile birlikte kullanılmaya uygundur. Ancak, büyük sıcaklıklar söz konusu olduğu gazlı ocaklar gibi ocaklarda bir davlumbaz kullanılması önerilir.
Modele bağlı donanım özellikleri