Guo Pei'nin

Guo Pei'nin © PR

Mükemmel işlemeler, narin tüy süslemeleri, gösterişli ipekler, bolca çiçek ve inci. Guo Pei'nin moda tasarımları tam bir göz ziyafeti.

2012/2013'te Miele, şirket profilini Çin pazarında yenilikçi, kaliteli mutfak aletleri ile artırmak için en iyi tasarımcıları, şefleri ve restoran eleştirmenlerini Pekin ve Şangay'daki sergileme salonlarına davet etti. Misafirlerden Miele aletlerini kullanarak ailelerine özgü bir yemek yapmaları ve ailelerinde nesilden nesle atlamış bir tarifi sunmaları istendi. Bu büyük çaplı yemek yapma projesi fotoğrafçılar tarafından belgelendi ve çeşitli medya kanallarında yayınlandı. Sonrasında tarifler toplandı ve bir kitap olarak basıldı.

Moda tasarımcısı Guo Pei de “Love Kitchen with Miele” (Miele ile Sevgi Mutfağı) na davet edilenlerden biriydi. Kendi moda markasına sahip olan tasarımcı, özel tasarım koleksiyonlarının yanı sıra, film kostümleri ve büyük ekranlara yaraşır özel elbiseler tasarlıyor. En çarpıcı tasarımlarından biri 200.000 Swarovski kristaliyle el ile süslenmiş beyaz bir gala elbisesiydi. Bu elbise, Pekin'de gerçekleşen 2008 Yaz Olimpiyatları'nın kapanış töreninde Plácido Domingo ile birlikte şarkı söyleyen Song Zuying için yapıldı. 2013 baharında, “Miele ile Sevgi Mutfağı” projesinin bir parçası olarak, Guo Pei Miele'nin indüksiyonlu ocağını kullanarak Tayvan'a özgü etli noodle hazırladı. Bu tarifi kendisine Tayvanlı üvey annesi vermiş. Fotoğraf çekimleri sırasında, Guo Pei kendisinin moda tutkusundan ve eşi ile iki kızına olan sevgisinden hevesle bahsetti. Bu kampanyanın başarısını layığıyla kutlamak için Miele Çin, bir gala yemeği için 200 kişiyi Şhangay'daki Film Müzesi'nde davet etti. Guo Pei, kutlamaların bir parçası olarak “Çin Gelinliği”ni takdim etti. Bu elbise; annelerin sevgilerini, deneyimlerini ve aşçılıklarını kızlarına miras olarak bıraktığı bir yer olan Miele mutfağına saygı göstergesi olarak sunuldu. Misafirlere, moda tasarımcısının tarifi olan, o gece ünlü bir şef tarafından hazırlanan etli noodle yemeği servis edildi.

Miele ve Guo Pei o zamandan beri hep yakın bir birlik içinde. 2014 Pekin Tasarım Haftası'nda, Guo Pei tasarım ve kendisi ile Miele'nin geleneklere, kaliteye ve aileye verdiği büyük önem hakkında olumlu tepkiler alan bir konuşma yaptı. Pekin'deki stüdyosunda Miele tam otomatik çamaşır makinesi ve bir Miele kurutucusundan bulunan tasarımcı, bu aletlerden “tamamıyla güvenebileceğim aletler” diye bahsediyor. Miele ve Guo Pei aynı zamanda Şangay’da çok özel bir etkinlikte beraber yer aldı: “Guo Pei VIP Salon @ Shanghai Miele House 2015”. Çin yaşam tarzı basın temsilcileri ve Şangay’ın önemli kimseleri sadece tasarımcının son parçalarına hayran olmakla kalmayıp, aynı zamanda Miele ürünleri ile sürdürülebilir çamaşır bakımı hakkında bilmeleri gereken her şeyi öğrendiler.

Kompleks tasarımlarında Guo Pei, Çin imparatorluk çağının karakteristik stilini canlandırıyor ve modern tasarımlarla uyumlu bir birlik sağlıyor. Guo'nun işlerinde tasarıma ve sanatı içinde barındıran stil elementlerine özel yaklaşımı, kendisinin vatanından çok uzakta övgü toplamasına sebep oluyor. Pop star Rihanna, 2015 Met Galası'nda Guo'nun ayrıntılı bir şekilde işlenmiş kanarya sarısı elbisesi ve kalın kürk süslemesi ile kırmızı halıda belirince sansasyon yarattı. Elbiseyi taşımak için üç kişi yardım etti. Elbise, Guo'nun “Arabian One Thousand and Two Nights” (Bin İki Arap Gecesi) isimli 2010 koleksiyonuna aitti. 25 kilogram ağırlığında ve yapılması 20 ay sürdü. Gerçek altın ipliklerle dikildi. Rihanna elbisenin resmini tesadüfen internette buldu ve bu gösterişli elbisenin Çin kraliçesi için mükemmel olacağını söyledi. Elbise, Vogue dergisinin Met Galası'na özel çıkardığı sayıda kapak fotoğrafı olacak kadar çarpıcı bir elbiseydi.

Guo Pei, tasarımlarını Avrupa'da ilk 2016 baharında Paris Moda Haftası'nda takdim etti. Kendisi Haute Couture Sendikası'nın (Chambre Syndicale de la Haute Couture) misafir üyesi.

Yazı: Regine Smith-Thyme