• Ana navigasyona geç (Enter'a bas)
  • Ana içeriğe geç (Enter'a bas)
  • Alt bilgiye geç (Enter'a bas)
  • Ana Sayfa
  • Haberler & Etkinlikler
  • Miele à la carte
  • Lezzetli trendler
  • Miele à la carte
    • Lezzetli trendler
    • Yemek tarifleri
    • İçecekler
    • Mutfak uygulamaları
    • Yemek kitapları/kılavuzlar
    • İletişim
  • Miele Moda
  • Aksiyonlar & Kampanyalar
  • Ödüller & Test damgası

Cinin rönesansı

Die Renaissance des Gins

Cinin rönesansı

Cin yine popüler, hem saf olarak hem de kokteyl şeklinde. Dünya çapındaki bu trendin başlatıcıları ise, alışılmadık baharat karışımlarıyla damağı büyüleyen sayısız yeni cin markalarıdır.

Son yıllarda ortaya çıkan sayısız yeni cin markasından Fransız konyağından yapılan G'Vine Floraison, 17. yüzyılda Hollanda'da tahıllardan ve ardıç yemişlerinden damıtılarak yapılan eski cinden en uzak olandır. G’Vine Floraison için öncelikle şarap dört kere damıtılır ve daha sonra yine damıtılmış üzüm çiçekleri (Florasion), ardıç yemişleri, zencefil kökleri, meyan kökü, kardamon, Çin tarçını, kişniş, lim, muskat ve Endonezya kebabiye biberi ile bir kere daha damıtılır. Bunun sonucunda ortaya çiçeksi ve keskin baharat tadına sahip bir cin çıkar.

Neredeyse tüm yeni cinler sayısız (genellikle gizli) baharatlar, otlar, narenciyeler, fındıklar ve çiçekler içerir. Fransız Dijon'undan Gabriel Boudier damıtılmış ürününe ardıç yemişi, limon ve portakal kabukları, kişniş, melek otu, menekşe kökü ve rezene katıyor, bunu safran ile boyuyor ve buna Saffron Gin adını verdi. Amerikalı Guy Rehorts ise Rehorst Premium Milwaukee Gin'i için tatlı fesleğen ve Wisconsin-Ginseng'i kullanıyor ve Avusturyalı Blue Gin ise on bir ülkeden 27 baharat içeriyor. Görünen o ki damıtma ustalarının yaratıcılığı, baharat seçiminde sınır tanımıyor.

Çok sayıdaki baharatın yanı sıra yeni cinlerin diğer bir özelliği de fıçılarda depolanmaları: Sheridan Oregon'daki Ransom Wines & Spirits şirketinden Tad Seestedt Old Tom Gin'ini, öncesinde Chardonnay ve Pinot-noir şaraplarını olgunlaştırdığı meşe fıçılar içinde depoluyor. Evanstron, Illinois'ten meslektaşı Paul Hletko ise FEW Barrel-aged Gin'i için, Columbus, Ohio'daki Watershed Distillery şirketinden Dave Rigo ve Greg Lehman (İsviçreli eski bir Voleybol oyuncusu) Bourbon Barrel Gin için Amerikan meşesinden mamul eski Bourbon-Whisky fıçıları kullanıyor. Diğer damıtma şirketleri Sherry veya Madeira fıçıları kullanıyor. Ahşap, cine ekstra aroma katıyor ve yapısal bir güç veriyor.

Linkler:
G’Vine Floraison: www.g-vine.com
Saffron Gin: www.boudier.com
Rehorst Premium Milwaukee Gin: www.greatlakesdistillery.com
Blue Gin: www.bluegin.cc
Old Tom Gin: www.ransomspirits.com
FEW Barrel-aged Gin: http://fewspirits.com
Bourbon Barrel Gin: www.watersheddistillery.com

Benzer ürünler Keyif dolu günlerSomontanoEtsiz lezzetBrandy AlexanderBavyera’da BiraDekorasyondan çok daha fazlası: filizler ve mikro yapraklarNavarraPunch – taze, aromatik, keskinBiradan gurme içeceğineÇok yakınMalbecAltura Máxima Malbec 2012Sezonluk şarapSağlıklı lezzetlerRinga balığından rengeyiğine kuzey tatlarıKopenhagRamen - kült haline gelen erişteClos Lanson 2006 ŞampanyasıTatlı ParisMainfranken, namı diğer “şarap diyarı Franken”MargaritaZencefilli BiraSan Sebastián’ın Ünlü Pinchoları
 
  • Sayfa başına dön
  • Özel müşteriler
  • Profesyonel
Not defteri 0
  • Ana Sayfa
  • Ürünler
  • Mağaza
  • Haberler & Etkinlikler
  • Bayi/Servis
  • Mağaza
  • İletişim
  • Kullanma kılavuzları
  • Hakkımızda
  • Neden Miele?
  • Bayiler
  • Mimarlar & İnşaat sahipleri
  • Miele Marine
  • Tedarikçiler
  • Miele Corporate
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Kullanım şartları
  • Künye
  • Site Haritası
  • Bilgi Toplumu Hizmetleri