Zarif, akıllı kumandalı 

Aura 4.0 Ambient 
Bu yenilikçi baca bağlantısız davlumbaz, sadece yemek kokularını çekmek ve filtrelemekle kalmıyor, ayrıca çok çeşitli yeni donanımlara da sahip. Nem alma fonksiyonu HumidityBalance sayesinde Aura 4.0 Ambient, yemek pişirme işlemi esnasında ortaya çıkan nemi alıyor. Ortam havasını ölçen entegre bir sensör, filtrede tutulan nemin salınacağı en doğru zamanı belirliyor. Böylece sizin daima mükemmel bir atmosferin keyfini çıkarmanızı sağlıyor. Özel koku fonksiyonu AmbientFragrance ise yemek pişirme işleminden bağımsız bir şekilde duyulara hitap eden bir koku deneyimi yaratıyor. Tercihinize göre farklı koku çeşitlerinden birini seçebilirsiniz, koku, hafif bir şekilde ortama yayılıyor. Aura 4.0 Ambient ile ayrıca hoş, etkileyici bir aydınlatma atmosferi de yaratılabiliyor: MyAmbientLight özelliği sayesinde ışık rengini isteğinize göre belirleyebiliyorsunuz. Aura 4.0 Ambient, Miele uygulaması üzerinden sadece akıllı kumanda sistemine sahip ilk Miele davlumbazı. Bunun için Miele@home uyumlu ocak mevcut olmalıdır. 
Miele uygulaması ile akıllı kontrol
Kesintisiz bağlantı sunan Con@ctivity sayesinde, davlumbaz ve ocak birbiriyle iletişim kurar. Bunun için Miele@home uyumlu ocak mevcut olmalıdır. Miele uygulaması üzerinden MyAmbientLight, HumidityBalance ve AmbientFragrance ayarlarını yapabilirsiniz. Üstelik Con@ctivity ve Miele uygulaması aynı anda veya birbirinden bağımsız olarak kullanılabilmektedir. Arıza durumunda, temel fonksiyonlar gizli tuşlarla seçilebilir.
Kişiye özel renkli aydınlatma 
MyAmbientLight ile mutfağınızda benzersiz bir aydınlatma atmosferi yaratabilirsiniz. Işığın rengini, ortama ve modunuza bağlı olarak Miele uygulaması ile istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. MyAmbientLight'ta dimleme özelliği bulunduğu için parlaklık seviyesi de değiştirilebilir. Bu şekilde, benzersiz ambiyans aydınlatması da dikkatleri üzerine çekmektedir.
Özel koku keyfi 
Derin bir nefes alın ve rahatlayın: Davlumbazınız sadece mutfak kokularını azaltmakla kalmıyor, mutfağınızın ferah mı ferah kokmasını da sağlıyor. Yemek pişirme sürecinden bağımsız olarak kusursuz bir koku deneyimi elde edin. Farklı koku çeşitlerinden isteğinize göre seçim yapabilirsiniz. Davlumbaza üstten takılan koku flakonu, kolayca değiştirilebilir. Koku verme sürelerini ve aralıklarını Miele uygulaması ile ayarlayabilirsiniz. 
Benzersiz nem giderme fonksiyonu 
HumidityBalance, pişirme işlemi sırasında oluşan nemin özel bir filtre ile emilmesini sağlar. Sıcaklığı ve ortamdaki nemi ölçen entegre sensör, filtrede tutulan nemin salınacağı doğru zamanı belirleyerek her zaman mükemmel bir atmosferin keyfini çıkarmanızı sağlar. Bu fonksiyonu Miele uygulaması ile kontrol edebilirsiniz.
Modele bağlı donanım özellikleri